Showing posts with label top 20. Show all posts
Showing posts with label top 20. Show all posts

Top 20 Current Affairs 2 of 2

 Top 20 Current Affairs  

1) Who has been announced to give 'Lata Mangeshkar' Award for the year 2020-21?
Ans: Usha Mangeshkar  
2) Which city of India has won the UNESCO Award?
Ans: Surat  
3) Who has become first Indian to receive COVID crusader award 2020?
Ans: Iqbal Singh Chahal  
4) Which country Prime Minister has announced a Digital Business Plan?
Ans: Australia  
5) Who has become the Prime Minister of Mali?
Ans: Moctar Ovane  
6) Which IIT has developed the 'MOUSHIK' microprocessor?
Ans: IIT Madras  
7) Which state started the YSR Jala Kala scheme?
Ans: Andhra Pradesh  
8) Which become the first country of the world to use Facial Verification in National ID?
Ans: Singapore  
9) Which campaign has been launched by Odisha Government for tourists?
Ans: Odisha byRoad  
10) In which state will NABARD launch cleanliness literacy campaign?
Ans: Karnataka 
11) Which county's Indian Embassy became the first embassy to use solar power?
Ans: Madagascar  
12) Which supersonic cruise missile has been successfully tested by India?
Ans: Brahmos  
13) Which has been the brand ambassador of Bengal Peerless?
Ans: Sourav Ganguly  
14)Who became the Prime Minister of Belgium?
Ans: Alexander Decro  
15) Which railway zone has started 'Operation Meri Saheli'?
Ans: South-Eastern Railway
16) "International Day of Non-Violence"?
Ans: 2th October  
17) Who has been appointed as Chief Secretary of Haryana?
Ans: Vijai Vardhan  
18) The first mega food park of Kerala state was started in which District?
Ans: Palakkad  
19) Who has appointed as Indian ambassador to Cambodia?
Ans: Devyani Uttam Khobragade  
20) According to the data of NCRB, How much there has been an increase in crime against women in India from 2018 to 2019?
Ans: 7.3% 

Thank You!!
PS: Blogging is Passion Of Mine.

Top 20 Current Affairs 1 of 2

Top 20 Current Affairs  

1)Who will be honoured with France’s Second highest Civilian Award?
Ans: Guneet Monga  
2)Which country has imposed 2.8 billion Dollars fine on Alibaba Groups ?
Ans: China  
3)World Homeopathy Day?
Ans: 10 April  
4)Who recently dedicated Hansdi Godda Rail line to nation?
Ans: Piyush Goyal  
5)Who has become the new deputy Chief of Indian Army ?
Ans: Upendra Dwivedi  
6)Who has become the first Indian woman to recieve “Wild Innovator Award”?
Ans: Kriti Karant  
7)Which country has launched the NEO-01 robot which aims to remove space debris ?
Ans: China  
8)International Dance Day?
Ans: 29 April  
9)Who become the first batsman to score 50-50s in IPL ?
Ans: David Warner  
10)Which country has donated US $ 10million to India ?
Ans: Canada 
11) Who has been appointed as the M.D of Indian Broadcasting Foundation STAR and DISMEY INDIA?
Ans: K Madhavan  
12) Where will India's first Coast Guard Academy be set up?
Ans: Manglore  
13) Who has launched the 'KRITGYA' Hackathon?
Ans: Indian Council of Agricultural Research  
14) Which country's newly appointed Prime Minister Mustafa Adeeb has resigned?
Ans: Lebanon  
15) India has announced to give $15million assistance to which country to promote Buddhist Relation?
Ans: Sri Lanka  
16) In which state is the city forest 'Anandvan' inaugurated?
Ans: Uttarakhand  
17) India signed an agreement with which country to increase cooperation in 'Intellectual Property Rights'?
Ans: Denmark  
18) Who has been appointed first chairman of 'National Medical Commission'?
Ans: Suresh Chandra Sharma  
19)In which country 'Gandhi Katha' was organized on the conducing ceremony of the 150th birth anniversary of Mahatma Gandhi?
Ans: Madagascar  
20)JIMEX practice has started between India and which country?
Ans: Japan

Thank You!!
PS: Blogging is Passion Of Mine.

Featured Posts

Top 10 GK Full Form Series 1 Of 5